À la carte meny
På Åtellets restaurang & bar i Norrtälje välkomnar vi all slags aptit och törst. Här kan du slinka in på lite småplock och ett glas vin eller, när andan faller på, en längre lunch eller middag.
Nedan meny serveras måndag – fredag från 17:00, lördag från 11:00 samt söndag 12:00-20:00.
Självklart går det bra att beställa som take away.
Har du någon allergi eller intolerans?
Fråga oss så hjälper vi gärna till.
Snacks
Marconamandlar 55
Oliver 55
Charktallrik 225
charkuterier, ost, oliver, mandlar, lantchips
Löjromschips 110
gräddfil, rödlök, dill
Ostron 35 kr/st
(minimum 3st per person)
Livsnjutarpaketet
3 ostron och 1 glas champagne 235
(ostron är s.k högrisklivsmedel som kan orsaka obehag eller allergiska reaktioner inte sällan i kombination med alkohol)
Förrätter
Smörbakad morot 125
saltbakade betor, basilikakräm, fetaost
Toast Skagen 175/230
rödlök, citron, stenbitsrom
Sotad kalvtartar 150
senapspickles, gräslöksmajonnäs,
krispigt rågbröd
Höstig svampsoppa 135
parmesancrème, portobello, tartelette
Avsmakningsmeny
Gäller endast förbokade sällskap eller i mån av plats.
Hela sällskapet måste äta denna meny.
Smörbakad morot
saltbakade betor, basilikakräm, fetaost
Kalvtartar
senapspickles, gräslöksmajonnäs,
krispigt rågbröd
Smörslungad kronärtskocka
örtyoghurt, kryddig gremolata, pecorino
Hälleflundra
smörsås, forellrom, gräslök
Höstbär
halloncurd, havrecrunch, violglass
595:- per person
Varmrätter
Smörslungad kronärtskocka 210
örtyoghurt, kryddig gremolata, pecorino
Hälleflundra 290
smörsås, forellrom, gräslök
Åtellets sallad 260
Västerbottencaesar, avokado, krutonger
Välj mellan friterad pannoumi eller handskalade räkor
Roslagsschnitzel 245
brynt smör, tomatsallad, sockerärtor
Pommes? +20kr
Entrecôte 355
grönpepparsås, pommes frites, tomatsallad
Brödstekt gös 280
stenbitsrom, kålrabbi, vitvinssås, mandel
Högrevsburgare 220
chevrékräm, picklad jalapeño, pommes frites
Desserter
Nyponsoppa 145
mandelkaka, brynt smörkräm, vaniljglass
Chokladkräm 130
salt karamell, brynt smör, brownie
Höstbär 145
halloncurd, havrecrunch, violglass
Kola- & havssalttryffel 45
Boka bord
Om ni önskar boka bord för fler än 9 personer kan ni skicka in en bokningsförfrågan nedan. Vi kommer då kontakta er om det finns möjlighet för oss att ta emot er eller inte. Alla sällskap som är större än 9 personer behöver förbeställa maten och meddela oss några dagar innan.
Önskar ni boka bord för frukost väljer ni standardbokning, antal personer och sedan en tid under frukost.
Vi är ett kontantfritt hotell och restaurang. Vid fakturering måste ni kontakta oss via telefon eller mejl innan ankomst för att meddela detta och få godkännande tillbaka annars gäller betalning med kort på plats.