Åtellets Sommarlunch
Vecka 28

LUNCHMENY
Vardagar 11.30—15.00

FÖR TAKE AWAY LUNCH RING: 0176-700450

 

DAGENS TIPS 145-

Måndag

Kyckling, broccoli, dragonsås, potatispuré

Tisdag

Bouillabaise, aioli, krutonger, bakade rotfrukter

Onsdag

Flansktek av lamm, örtsky, bakad spetskål, vitlöksrostad potatis

Torsdag

Bakad sej, musselvitvinssås, dillpotatispuré, picklad gurka

Fredag

Mixed grill, örtrostad potatis, tomatsallad, bearnaise

Lördag

Pankostekt lax, chilimajonnäs, groddar, dillkokt potatis

Söndag

Rimmad oxbringa, pepparrot, smörkokta morötter, färskpotatis

 

      À LA CARTE

FÖRRÄTTER

CHARKTALLRIK 80
3 sorters chark, oliver från Puglia, chips
SKAGEN 140/195
rågbröd, löjrom, citron 145/190
BRIOCHE 120
sommarbetor, getost, brynt smörpulver

VARMRÄTTER

VECKANS VEGETARISKA 145-
Rostad blomkål, bearnaise, tomatsallad, potatis

VECKANS SALLAD 145-
lufttorkad karré, tomataioli, syltad rödlök, rotfruktschips

FISKGRYTA 260
handskalade räkor, aioli, salladslök

ÅTELLETS SALLAD 195
västerbottencaesar, avokado, krutonger
Välj mellan handskalade räkor eller
friterad halloumi

HÖGREVSBURGARE 175
sotad roscofflök, cheddar från
Väddö gårdsmejeri,

ROSLAGSSCHNITZEL  220
skirat smör, tomater, färskpotatis

SVENSK ENTRECOTÉ 345
sauce bordelaise, pommes frites, tomatsallad

DESSERTER

GRILLAD SOCKERKAKA 130
flädermarinerade jordgubbar, lättvispad grädde, vaniljglass
GJUTEN BILLINGE YOGHURT 110
vaniljkokt rabarber, kardemumma,
jordgubbssorbet
KOLA & HAVSSALTSTRYFFLE 35
kanderade pistagenötter

 

lunchrätt

DAGENS LUNCH PÅ ÅTELLET

Vi är placerade mitt i Roslagens hjärta precis vid vattnet.
Vi använder oss av lokala levarantörer så långt det går och tänker på vår miljö och försöker på flera små sätt även få fram det i allt vi gör och serverar.

På Åtellet så serverar vi alltid en Veckans vegetariska rätt som även går att få Vegansk om ni säger till vid beställning.

Vi har flera a la carte rätter på lunchen som går att kombinera till en perfekt affärslunch
Varmt välkomna till Åtellet på dagens lunch.

.