
Gastronomi Roslagen
Roslagen är en plats där hav möter skog och jord – en region som bjuder på råvaror av högsta kvalitet och en kulinarisk tradition med djupa rötter. Här förenas det småskaliga fisket, de lokala gårdarna, skärgårdens smaker och de vilda bär- och svampskogarna till en levande matkultur.
På Åtellet vill vi vara en självklar mötesplats för Gastronomi Roslagen. Vi låter säsongens råvaror ta plats och inspireras av regionens rika skafferi. Denna meny ska spegla den variation och mångfald som Roslagen erbjuder – hantverksmässiga produkter från passionerade producenter.
Välkommen att upptäcka Gastronomi Roslagen på Åtellet – där lokala traditioner möter modern matglädje.
Serveras den 30 oktober 2025 kl 17-19 895 kr
Nybakat briochebröd, rödbetssmör
Broccoliblomma, jalapeno, puffat ris, sesam
Chorizokroketter, parmesan, morot, chili
Tartelette, hummer, harissa, äpple
Ravioli, svampvelouté, enoki, salvia
Blåmusslor, romescosås, purjolök, chili
Hummer, hummerveloute, kålrabbi, yuzu
Ångad torsk, beurre blanc, forellrom, tryffel
Smörstekt ankbröst, apelsinsky, palsternacka, endive
Mörhängdryggbiff, körsbärssky, pommes Anna, parmesan
Yoghurtpannacotta, mangocurd, pistage, maräng