Åtellet, vinglas

Gastronomi Roslagen

Roslagen är en plats där hav möter skog och jord – en region som bjuder på råvaror av högsta kvalitet och en kulinarisk tradition med djupa rötter. Här förenas det småskaliga fisket, de lokala gårdarna, skärgårdens smaker och de vilda bär- och svampskogarna till en levande matkultur.

På Åtellet vill vi vara en självklar mötesplats för Gastronomi Roslagen. Vi låter säsongens råvaror ta plats och inspireras av regionens rika skafferi. Denna meny ska spegla den variation och mångfald som Roslagen erbjuder – hantverksmässiga produkter från passionerade producenter.

Välkommen att upptäcka Gastronomi Roslagen på Åtellet – där lokala traditioner möter modern matglädje.

Serveras den 30 oktober 2025 kl 17-19 895 kr

Nybakat briochebröd, rödbetssmör

Broccoliblomma, jalapeno, puffat ris, sesam

Chorizokroketter, parmesan, morot, chili

Tartelette, hummer, harissa, äpple

Ravioli, svampvelouté, enoki, salvia

 Blåmusslor, romescosås, purjolök, chili

Hummer, hummerveloute, kålrabbi, yuzu

Ångad torsk, beurre blanc, forellrom, tryffel

Smörstekt ankbröst, apelsinsky, palsternacka, endive

Mörhängdryggbiff, körsbärssky, pommes Anna, parmesan

Yoghurtpannacotta, mangocurd, pistage, maräng

sv_SESwedish